ukr
русский
English

Фарбування волосся: переваги та недоліки, які варто знати перед процедурою

Марина Грамович

Фарбування волосся: переваги та недоліки, які варто знати перед процедурою
Плюси та мінуси фарбування волосся. Джерело: Pexels

Фарбування волосся надає людям можливість виразити свою індивідуальність і підкреслити загальний стиль. Однак важливо знати про потенційну шкоду яка може виникнути через неправильне або часте використання фарби для волосся. UAportal розповідає деталі.

Плюси

1. Універсальність

Фарбування волосся пропонує людям можливість висловити свій особистий стиль і вподобання за допомогою різних кольорів. Від ледь помітних відблисків до сміливих відтінків, воно дозволяє творчо експериментувати.

2. Підвищення самооцінки

Зміна кольору волосся може мати трансформаційний вплив на загальний зовнішній вигляд, підвищуючи впевненість у собі. Обираючи відтінки, які доповнюють риси обличчя та тон шкіри, люди можуть досягти більш яскравого вигляду.

3. Маскування сивини

Для тих, хто прагне приховати сивину, фарбування волосся є зручним рішенням. Незалежно від того, чи це кілька розсіяних ділянок, чи тільки корінці, кольорові процедури допомагають замаскувати наявність сивих пасом.

Мінуси

1. Пошкодження волосся

Хімічні речовини, що містяться у фарбах для волосся, можуть позбавляти його природних олій і вологи, що призводить до сухості та ламкості. Це стає більш помітним при регулярному фарбуванні і може вплинути на загальну якість волосся.

Читайте також: Як правильно мити голову, щоб волосся сяяло: топ-2 лайфхаки

2. Догляд

Фарбування волосся потребує регулярного догляду та підтримки для досягнення довготривалих результатів. Оскільки колір волосся з часом тьмяніє, необхідно підфарбовувати його, щоб зберегти бажаний відтінок.

3. Алергічні реакції

У деяких людей можуть виникнути алергічні реакції на засоби для фарбування волосся. Поширені алергічні симптоми включають почервоніння, свербіж, набряк або висип на шкірі голови або шкірі. Важливо зробити тест перед застосуванням будь-якої фарби для волосся і проконсультуватися з професійним стилістом для людей з чутливою шкірою.

Нагадаємо, ми вже писали, як правильно сушити волосся.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!