ukr
русский

Підказки від експертів: як правильно посадити іриси для барвистого саду

Владислав Москаленко

Поради для вирощування квітів
Рекомендації для висадки та догляду за ірисами. Джерело: www.pexels.com

Іриси мають приголомшливе розмаїття кольорів, що додає краси будь-якій клумбі. UAportal підготував поради для посадки та вирощування даних квітів.

Іриси можна розділити на два типи: вусаті та безвусі. Квіти з вусами характеризуються товстими, хвилястими пелюстками, що нагадують за формою чубчик.

Часу для посадки ірисів

Висаджувати іриси можна з ранньої весни до осені. Однак важливо зазначити, що безвусі іриси менш стійкі до пересушування коренів. Для забезпечення їх добробуту рекомендується садити їх у відкритий ґрунт і вкривати мульчею для утримання вологи.

Читайте також: Чим підживити плодові дерева навесні: досвідчені садівники назвали шість кращих добрив

Посадку ірисів можна починати вже в квітні. Однак, якщо зберігаються холодні температури, бажано відкласти висадку на кінець квітня, коли температура стабілізується вище 10°C. Крім того, дуже важливо вибрати відповідне місце для ірисів, уникаючи ділянок, схильних до вітрів і протягів.

Підготовка і висадка

Викопайте невеликі ямки з центральними горбками, куди будуть поміщені корені квітів. Пам'ятайте, що глибина ямки не повинна перевищувати 3 сантиметри. Дотримуйтесь відстані 50 сантиметрів між кожною рослиною ірису.

Нагадаємо, раніше UAportal розповідав про способи виведення моху та лишайників з плодових дерев.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!