ukr
русский
English

Чому жінці не можна стригти волосся чоловіка, сина та родичів

Владислав Москаленко

Чому жінці не можна стригти волосся чоловіка, сина та родичів
Чому жінці не варто стригти волосся родичам. Джерело: Pexels

Волосся здавна мало символічне значення в різних культурах, часто породжуючи безліч прикмет і забобонів. Одне з таких повір'їв застерігає від того, щоб дружини стригли волосся своїх чоловіків, синів та інших родичів. Кажуть, що це може накликати нещастя, хвороби і навіть смерть. UAportal пояснює це повір'я.

Волосся як символ життєвої сили та енергії

У давніх культурах волосся історично вважалося уособленням сили, життєвої енергії та духовності. Воно було нерозривно пов'язане з енергією, характером і долею людини. Як наслідок, постриження волосся було важливим ритуалом, що охоплював певні правила та умови.

Читайте також: Скільки троянд має бути в букеті, та кому слід дарувати різну кількість квітів

Порушення балансу через стрижку волосся

Згідно з народними повір'ями, стрижка волосся порушує гармонію між людиною та природою, а також між самими людьми. Вважається, що така дія послаблює захисну ауру людини і робить її вразливою до негативних впливів.

Тому дружинам не рекомендується стригти волосся своїм чоловікам, синам і родичам, оскільки це може вплинути на їхнє здоров'я, стосунки та кар'єру. Вважається, що використання ножиць – металевого предмета, під час стрижки волосся дозволяє передавати енергію дружини чоловікові чи синові. Це, своєю чергою, може призвести до конфліктів, розбрату, втрати авторитету або фінансових невдач.

Пом'якшення негативних наслідків

Якщо дружина хоче підстригти свого чоловіка, сина чи родича, є способи пом'якшити можливі негативні наслідки. По-перше, вибір сприятливого часу для стрижки має вирішальне значення. Рекомендується уникати понеділка, п'ятниці або днів повного місяця.

По-друге, вважається, що миття голови після стрижки очищає від негативної енергії. Також переконайтеся, що зрізане волосся викидається або спалюється, щоб запобігти його потраплянню в погані руки.

Нагадаємо, що заборони та забобони в Україні відіграли значну роль у формуванні культурної самобутності країни. Тому UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!