ukr
русский

Чому кріп, повішений над дверима будинку, може принести користь

Владислав Москаленко

Найпростіша приправа може випромінювати глибоку силу
Прикмета про кріп над дверима . Джерело: Pexels.com

Кріп, широко використовувана приправа, яку можна знайти на більшості кухонь, служить не тільки як ароматне доповнення до страв, але і як захисний оберіг. UAportal дізнався чому кріп вішають над дверима будинку.

Вивішування кропу над вхідними дверима або вікнами кухні слугує потужним оберегом, що відвертає негатив і запрошує в дім щастя. Щоб підсилити його силу, рекомендується збирати кріп у невеликий букетик. Цей оберіг виступає в ролі охоронця, не даючи заздрісникам або недоброзичливцям проникнути у ваш дім.

Читайте також: П'ять слів-магнітів, які відштовхують гроші та притягують проблеми

Окрім символічного значення, кріп має і практичну користь. Його виразний аромат діє як природний відлякувач комах.

Крім того, кріп відомий своїми цілющими властивостями. Його зазвичай використовують для полегшення шлунково-кишкових проблем і стимулювання серцево-судинної системи.

Також кріп може полегшити стан при таких захворюваннях, як кон'юнктивіт, діабет і відкладення солей. Однак людям з гіпотонією або підвищеною чутливістю до ефірної олії кропу слід бути обережними при його використанні.

Нагадаємо, UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!