ukr
русский

Чому свекрухам не варто мити посуд у невісток

Владислав Москаленко

Чому деякі свекрухи відмовляються мити посуд у невісток
Забобони про миття посуду. Джерело: www.istockphoto.com

Давнє повір'я про заборону свекрусі мити посуд для своєї невістки має важливе значення, яке сягає корінням у традиції наших предків. UAportal підготував значення цієї давньої української прикмети проливаючи світло на потенційні негативні наслідки, до яких може призвести нехтування цим правилом.

Упродовж історії наші предки усвідомлювали, що кухонне приладдя має здатність накопичувати енергетичні відбитки тих, хто часто має з ним справу. Тому, коли гість миє посуд у чужій оселі, і він сам, і господарі будинку стають вразливими до певних негативів.

Вважається, що, виконуючи цю дію, гість може несвідомо ввібрати в себе не лише добробут власників будинку, але і їхні проблеми та нещастя. Якщо ж за це береться жінка, то кажуть, що це може призвести до суперечок між подружжям, яке проживає в будинку.

Читайте також: Навіщо люди стукають по дереву, щоб не наврочити: народні прикмети

Стародавня мудрість підказує, що таку відповідальну справу, як очищення посуду в сім'ї, слід довіряти тільки найближчим її членам. Дотримання цього принципу підкреслює важливість захисту від потенційних неприємностей, які можуть виникнути через те, що цю важливу справу виконують сторонні люди.

Крім того, особливий випадок, коли свекруха сама миє посуд для невістки. Вважається, що участь у цьому процесі не рідної мами для господині неминуче спричинить ланцюгову реакцію, що призведе до конфліктів між подружжям.

Миття посуду свекрухою може призвести до посилення негативних емоцій у сім'ї. А в майбутньому може навіть призвести до розлучення подружжя.

Раніше ми писали про те, які прикмети та забобони пов'язані з приходом гостей, та чому люди бажають здоров'я, коли інші люди чхають.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!