ukr
русский

Чому предки так любили лаврові листки: їхні магічні властивості

Владислав Москаленко

Містичні факти про лавр
Забобони про лавровий лист. Джерело: www.pexels.com

UAportal розповів про містичні вірування, пов'язані з підвішуванням лаврового листа над ліжком, у які вірили наші предки протягом століть. Окрім лікувальних можливостей, його цінували за магічні властивості, що зумовило появу різних ритуалів та практик.

Одне з таких повір'їв полягало в тому, що лавровий лист може очистити будинок, усуваючи негативну енергію і залучаючи процвітання та успіх. Щоб покращити фінансове становище родини, кілька листочків підсмажували на сковорідці, а аромат, що утворився, розносили по всіх кімнатах.

Читайте також: П'ять українських забобонів, які не зрозуміють іноземці

Для того, щоб відігнати злих духів, пучок лаврового листя вішали над вхідними дверима, створюючи захисний бар'єр. Крім того, вважалося, що кілька листочків можна покласти під килим біля входу з тією ж метою.

Цікаво, що підвішування лаврового листя над ліжком також було популярним ритуалом. Вважалося, що цей акт захищає від прокльонів, негативної енергії та нічних кошмарів, водночас запрошуючи багатство та успіх у дім.

Вірування та практики, пов'язані з лавровим листям, відображають глибоко вкорінені містичних забобонів наших предків. 

Нагадаємо, ми писали про те, які прикмети та забобони пов'язані з приходом гостей, та чому люди бажають здоров'я, коли інші люди чхають.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!