ukr
русский
English
Polski

Чому потрібно кокосову олію наносити на волосся

Владислав Москаленко

Чому потрібно кокосову олію наносити на волосся
Переваги та недоліки кокосової олії для волосся. Джерело: Pexels

Кокосова олія набула популярності завдяки своїм перевагам у догляді за волоссям. UAportal розповів про різні способи, якими вона може сприяти зміцненню здоров'я, а також про потенційні недоліки, які вона може спричинити.

Плюси

Ріст волосся. Кокосова олія містить вітаміни і жирні кислоти, які живлять шкіру голови і допомагають видаляти шкірне сало з волосяних фолікулів. Це призводить до посилення росту здорового волосся.

Зволоження шкіри голови. Природні зволожуючі властивості кокосової олії запобігають сухості та лущенню шкіри голови. Це зменшує ризик появи лупи та свербежу, що призводить до більш здорового та живого волосся.

Читайте також: Як правильно мити голову, щоб волосся сяяло: топ-2 лайфхаки

Посилення блиску. Нанесення кокосової олії на волосся призводить до посилення природного блиску та сяйва завдяки здатності олії проникати у волосяний стрижень і утримувати вологу. Це робить волосся м'яким і гладеньким.

Мінуси

Жирність. У деяких людей, особливо з тонким волоссям, кокосова олія може залишати волосся жирним. Це може бути небажаним для тих, хто прагне до більш легкого та об'ємного вигляду зачіски.

Труднощі при змиванні. Густа консистенція кокосової олії може ускладнити її повне вимивання з волосся. Це може призвести до залишків і закупорювання фолікулів.

Не підходить для всіх типів волосся. Хоча кокосова олія може принести користь багатьом типам, вона може не підійти людям з жирним від природи волоссям. Це може посилити його жирність і призвести до небажаного вигляду.

Нагадаємо, ми вже писали, як правильно сушити волосся.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!