ukr
русский

Чому не можна класти речі на ліжко: Народні прикмети та забобони

Владислав Москаленко

Чому не можна класти речі на ліжко: Народні прикмети та забобони
Що не можна класти на ліжко. Джерело: Pexels

Ліжко має велике значення, оскільки слугує святилищем для відпочинку та відновлення сил. Протягом історії з'явилося багато народних прикмет і забобонів, пов'язаних із сакральною природою ліжка, про них розповідає UAportal.

Забобони припускають, що розміщення предметів на ліжку може накликати бідність у життя. Це пов'язано з уявленнями про те, що ліжко має потужну енергетику. Коли на ньому лежать особисті речі, такі як одяг чи сумки, це нібито вичерпує позитив і порушує гармонійну атмосферу в родині.

Читайте також: Скільки троянд має бути в букеті, та кому слід дарувати різну кількість квітів

Ще один забобон пов'язаний з конкретними предметами, які кладуть на ліжко

Наприклад, вважається, що якщо покласти на ліжко рукавички, то це приверне в життя самотність. Аналогічно, якщо залишити на ліжку сумку, то це може призвести до фінансових втрат, а якщо поставити на неї взуття – до різноманітних труднощів.

Щоб зберегти позитивну енергетику і уникнути наслідків, пов'язаних з цими забобонами, важливо створити в будинку спеціально відведені місця для зберігання особистих речей. Шафи, шухляди та полиці – це практичні альтернативи для безпечного зберігання, які допоможуть зробити житловий простір охайним та організованим.

Нагадаємо, що заборони та забобони в Україні відіграли значну роль у формуванні культурної самобутності країни. Тому UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!