ukr
русский

Чому не можна говорити "на добраніч": народні прикмети та вірування

Владислав Москаленко

Чому не можна говорити 'на добраніч': народні прикмети та вірування
Чому не варто прощатися фразою ''на добраніч''. Джерело: Pexels

Серед людей існує переконання, що фраза "на добраніч" несе в собі негативну енергію і супроводжується прикметами, які можуть спричинити неприємності. UAportal розповів, що цей забобон встиг вселити страх у свідомість багатьох осіб.

Витоки цього повір'я можна простежити через асоціацію з покійниками. Різні версії припускають, що фраза "спи спокійно" спочатку використовувалася як прощання з померлими душами. Згодом це призвело до тривожних наслідків, пов'язаних з повсякденною фразою "га добраніч".

Читайте також: Як правильно повісити дзеркало, щоб удома був достаток, гармонія та гроші

Щоб протидіяти негативу, деякі люди обрали іншу альтернативу, бажаючи іншим мирного сну. Цікаво, що ця варіація може бути інтерпретована двояко. Вона слугує привітанням для людей, які ведуть нічний спосіб життя, і може вважатися аналогом побажання "доброго дня".

Багато забобонів і прикмет черпають свою силу з психології та переконань людей. Поки деякі не надають значення певним словам чи фразам, вони залишаються просто виразами. Однак, коли увага зосереджується на певних висловлюваннях, це часто призводить до різноманітних домислів та інтерпретацій.

Нагадаємо, що заборони та забобони в Україні відіграли значну роль у формуванні культурної самобутності країни. Тому UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!