ukr
русский

Чому не варто користуватися чужими гребінцями: вплив на здоров'я та забобони

Владислав Москаленко

Чому не варто користуватися чужими гребінцями: вплив на здоров'я та забобони
Чому не варто користуватися чужими гребінцями. Джерело: Pexels

Використання чужого гребінця може мати різні наслідки в житті, як з медичного погляду, так і на основі культурних переконань. UAportal розповідає детальніше.

Необхідно враховувати потенційні ризики для здоров'я, які виникають через спільне використання гребінця. Численні захворювання шкіри голови можуть передаватися через спільне використання особистих щіток для волосся. Щоб уникнути цього, рекомендується користуватися власним гребінцем, який забезпечує чистоту і зменшує ймовірність зараження будь-якими небажаними захворюваннями.

Читайте також: Що робити, якщо розсипав сіль і що це означає

Крім побоювань за здоров'я, існують також забобони, пов'язані з використанням чужого гребінця. Згідно з цими давніми віруваннями, позичання щітки для волосся може призвести до негативних наслідків для обох сторін. Вважається, що жінка, яка користується гребінцем подруги, може ненавмисно перейняти її красу та загальне благополуччя. 

В давнину волосся мало велике значення, оскільки вважалося, що воно акумулює енергію людини. У сфері езотеричного мислення не рекомендується просто викидати гребінець, оскільки він може опинитися у володінні когось, хто має погані наміри щодо власника. Якщо щітка зламалася, бажано або спалити її, або безпечно зберігати подалі, не допускаючи її подальшого використання.

Раніше ми писали про те, які прикмети та забобони пов'язані з приходом гостей, та чому люди бажають здоров'я, коли інші люди чхають.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!