ukr
русский

Чому люди не хочуть заводити чорних котів: Причини, які можуть здивувати

Марина Грамович

Чому люди не хочуть заводити чорних котів: Причини, які можуть здивувати
Чому люди не хочуть заводити чорних котів. Джерело: Pexels

Чорні коти, безсумнівно, володіють красою і миловидністю, що робить їх чудовими компаньйонами для будь-кого. Незважаючи на ці позитивні якості, UAportal розповів, що є кілька причин, чому потенційні власники котів намагаються триматися подалі від цих витончених і загадкових домашніх улюбленців.

Безпідставні забобони

Однією з основних причин, що стримують людей від заведення чорних котів, є поширеність необґрунтованих забобонів та упереджень, що їх супроводжують. У різних віруваннях чорні коти асоціюються з нещастям, злом і навіть смертю.

Читайте також: Вчені відповіли чому коти роблять "масаж" лапками господарям

Такі уявлення призводять до того, що дехто вважає, що чорний кіт у домі притягує невдачу та потенційно темні сили. На жаль, ці безпідставні забобони сприяють тому, що люди не наважуються завести цих милих домашніх улюбленців.

Необґрунтовані упередження

Крім того, потенційні заводчики або прихильники чорних котів можуть уникати цих красивих котів через необґрунтовані упередження. Деякі люди помилково вважають, що чорних котів складно продати, ставлячи під сумнів їхню товарну придатність.

Як наслідок, у притулках чорних котів прилаштують менше, ніж їхніх побратимів інших забарвлень. Однак важливо розуміти, що колір шерсті не впливає на темперамент тварини, оскільки чорні коти можуть бути такими ж доброзичливими і милими, як і їхні однолітки.

Коти вважаються одними з найбільш загадкових домашніх тварин і мають безліч прикмет та повір'їв, пов'язаних із своєю присутністю. Багато прикмет пов'язані з поведінкою котів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!