ukr
русский

Чому краще зняти магніти з холодильника: народні прикмети та логічні пояснення

Марина Грамович

Чому краще зняти магніти з холодильника: народні прикмети та логічні пояснення
Прикмети пов'язані з магнітами на холодильнику. Джерело: Pexels

Магніти – звичне явище для багатьох домогосподарств, вони прикрашають дверцята холодильників своїми барвистими малюнками. Привабливість цих сувенірів подвійна: вони візуально привабливі і слугують ностальгічним нагадуванням про наші минулі подорожі. UAportal розповів, що магніти на холодильнику можуть притягнути негативну енергію, а тому їх потрібно зняти.

Згідно з різними народними повір'ями, магніти на холодильнику створюють на кухні поле, просякнуте негативною енергією. Нібито це може призвести до того, що у людини погіршиться везіння і загальний стан здоров'я. Це переконання, хоча й поширене серед забобонних людей, поширюється навіть на тих, хто зазвичай не поділяє подібних ідей.

Читайте також: Що робити, якщо розсипав сіль і що це означає: народні прикмети та забобони

Більше того, існують логічні причини підтримувати практику зняття магнітів з холодильника. Ці сувеніри часто залишають подряпини на блискучій поверхні. Вони знижують естетичну привабливість холодильника, і з ними неприємно мати справу.

Крім того, магніти можуть перешкоджати належному функціонуванню холодильника. З часом їхня присутність може порушити магнітні поля всередині приладу, що призведе до його менш ефективної роботи. Як наслідок, продуктивність холодильника може знизитися, а в деяких випадках це може навіть призвести до значних несправностей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, навіщо розсипати сіль на порозі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!