ukr
русский

Чому краще не мити посуд у гостях: традиція чи забобони

Владислав Москаленко

Чому не варто мити посуд в гостях
Прикмети стосовно миття посуду. Джерело: www.pexels.com

Приходячи в гості, прийнято відчувати подяку до господарів та пропонувати допомогу, наприклад, помити посуд. Проте, різні народні прикмети категорично не рекомендують цього робити. UAportal пояснив, згідно з прикметами, що може статися, якщо в гостях мити посуд.

Містичні забобони

Езотерики зазначають, що миття посуду в чужому будинку може завдати мешканцям неприємностей, труднощів і навіть сварки. Згідно з їхніми уявленнями, вода виступає каналом, який поєднує енергетику господарів та їхніх гостей. Якщо хтось із відвідувачів має негативні емоції, такі як гнів чи заздрість, то "допомога" в митті посуду може ненароком призвести до безглуздих суперечок, конфліктів та образи в сім'ї господарів.

Читайте також: Пророцтво минулого: людство стане свідком надзвичайної події, описаної у старовинному рукописі

Народні вірування

Застереження утримуватися від миття посуду в гостях часто пов'язують із захисним духом будинку, відомим як домовик. За легендами, він невдоволений, коли хтось інший, крім мешканців, займається цим заняттям.

Прикмети пов'язані з весіллям

Крім того, слід бути обережними, дозволяючи незнайомим людям мити посуд у будинку незаміжньої дівчини. Стародавні повір'я свідчать, що жінка, яка миє посуд у будинку незаміжньої дівчини, відвертає від неї потенційних наречених.

Також не рекомендується дозволяти незаміжній дівчині мити посуд у будинку одруженого чоловіка. За однією з прикмет, це може призвести до розпаду сім'ї.

Нагадаємо, раніше команда UAportal розповідала, яких речей потрібно позбутися, щоб у будинку панував достаток.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні з підписуйтесь на наш Телеграм-канал !