ukr
русский

Плюси та мінуси темної підлоги в інтер'єрі: що потрібно знати перед ремонтом

Владислав Москаленко

Плюси та мінуси темної підлоги в інтер'єрі: що потрібно знати перед ремонтом
Плюси і мінуси темних підлог в інтер'єрі. Джерело: freepik.com

Темні підлоги мають як позитивні, так і негативні якості, якщо їх інтегрувати в дизайн інтер'єру. UAportal розповів, що такий вибір може додати простору вишуканості, але водночас може вимагати більшого догляду.

Плюси темної підлоги в інтер'єрі:

Інтер'єр з темною підлогою набуває вишуканого та елегантного вигляду, особливо у поєднанні зі світлими стінами та меблями.

Читайте також: Як самостійно укласти ламінат вдома: поради щодо ремонту

Темні підлоги створюють більш затишне і привабливе відчуття в приміщенні, особливо у великих просторах, де світлі підлоги можуть здаватися занадто відкритими.

Практичність темних підлог стає в пригоді, оскільки вони чудово приховують бруд та пил, що робить їх практичним вибором для зон з високою прохідністю в будинку.

Мінуси темної підлоги в інтер'єрі:

З темною підлогою кімната може здаватися меншою і більш обмеженою, особливо в невеликих приміщеннях або кімнатах з обмеженим природним освітленням.

На темній підлозі подряпини та вм'ятини більш помітні, ніж на світлій, тому вона потребує частішого догляду та обслуговування, щоб зберегти її первозданний вигляд.

Для приміщення з темною підлогою може знадобитися додаткове освітлення, оскільки вона може поглинати світло і робити кімнату тьмянішою.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!