ukr
русский

Плюси та мінуси поляризованих сонцезахисних окулярів: чи варто їх купувати

Владислав Москаленко

Плюси та мінуси поляризованих сонцезахисних окулярів: чи варто їх купувати
Перваги та недоліки поляризованих сонячних окулярів. Джерело: Pexels

Поляризація в сонцезахисних окулярах допомагає запобігти відблискам і поліпшити видимість. Крім того, окуляри захищають очі від шкідливого впливу ультрафіолетових променів. UAportal розповів детальніше про них.

Плюси

Покращений зір. Поляризовані сонцезахисні окуляри призначені для зменшення відблисків і поліпшення видимості, особливо при яскравому сонячному світлі або під час водіння. Це допомагає запобігти перенапруженню очей і забезпечує більш комфортний візуальний досвід.

Краща контрастність. Поляризація в сонцезахисних окулярах допомагає посилити контрастність і глибину сприйняття, роблячи об'єкти чіткішими на яскравому фоні, наприклад, на воді або снігу. Ця функція корисна для активного відпочинку на природі, наприклад, риболовлі, катання на лижах або човнах.

Захист очей. Поляризаційні сонцезахисні окуляри забезпечують захист від шкідливих УФ-променів, які можуть сприяти розвитку різних захворювань. 

Читайте також: Як почистити шкіряне взуття, щоб воно виглядало як нове

Мінуси

Обмежена видимість на деяких цифрових екранах. Цифрові екрани, такі як GPS-пристрої, смартфони, можуть мати знижену видимість при перегляді через поляризаційні лінзи. Це створює затемнений або спотворений вигляд і ускладнює читання або перегляд інформації на них.

Вища вартість. Поляризовані сонцезахисні окуляри, як правило, дорожчі порівняно зі звичайними через додаткову технологію зменшення відблисків і покращення видимості. 

Обмеження в умовах низької освітленості. Хоча поляризаційні сонцезахисні окуляри корисні при яскравому сонячному світлі, вони можуть бути не настільки ефективними в умовах низької освітленості або в похмурі дні. Поляризація в першу чергу націлена на відблиски, тому вони можуть не забезпечувати той самий рівень користі в умовах недостатнього освітлення.

Нагадаємо, ми вже писали, як відрізнити натуральну шкіру від замінника.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!