ukr
русский

Плюси і мінуси будинків з дерева: на що варто звернути уваги при будівництві

Владислав Москаленко

Плюси і мінуси дерев'яних будинків
Плюси і мінуси дерев'яних будинків. Джерело: Pexels.com

При будівництві власного житла необхідно детально ознайомитись з характеристиками та властивостями будівельних матеріалів. UAportal розповідає про переваги і недоліки будинків з дерева.

Плюси дерев'яних будинків

1. Дерев'яні будинки відомі своєю екологічністю, оскільки цей матеріал є відновлюваним ресурсом. Їхнє будівництво може сприяти сталому розвитку лісового господарства та зменшенню вуглецевого сліду від будівельного процесу.

2. Багатьох людей приваблює природна краса дерева. Унікальні візерунки та текстура матеріалу можуть створити затишну і чарівну атмосферу.

Читайте також: Вам не знадобиться пилосос: лайфхак, який допоможе зібрати волосся та шерсть з підлоги

3. Всупереч поширеній помилковій думці, добре доглянуті дерев'яні будинки можуть бути міцними і довговічними. Вони також зручні у проєктуванні та будівництві.

Мінуси дерев'яних будинків

1. Однією з головних проблем дерев'яних будинків є їхня вразливість до комах, таких як терміти, та грибків, що руйнують матеріал. Без належного догляду та профілактичних заходів ці проблеми можуть призвести до пошкодження конструкції та дорогого ремонту.

2. Дерево є горючим матеріалом, тож в таких будинках пожежі утворюються частіше, порівняно з іншими типами будівель. Це може становити загрозу для безпеки мешканців і вимагає додаткових запобіжних заходів.

3. Дерев'яні будинки, як правило, потребують частішого догляду порівняно з іншими будівлями. Це включає регулярні огляди, обробку від шкідників і гнилі, а також періодичне фарбування для захисту деревини від атмосферних впливів.

Нагадаємо, ми розповіли про секрети про прибирання має знати кожна господиня.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!