ukr
русский

Плюси і мінуси дерев'яних будинків: на що потрібно звернути увагу

Владислав Москаленко

Переваги дерев'яних будинків
Переваги та недоліки дерев'яних будинків. Джерело: Pixabay.com

UAportal дізнався про позитивні та негативні особливості проживання в дерев'яному будинку. А також про різні фактори, пов'язані з дерев'яними конструкціями.

Плюси

1. Екологічність

Будинок з дерева вважається більш екологічним, оскільки воно є відновлюваним ресурсом і потребує менше енергії для обробки порівняно з іншими будівельними матеріалами. 

2. Природні ізоляційні властивості

Дерев'яні будинки мають природну ізоляцію, що сприяє підвищенню енергоефективності та зниженню витрат на опалення та охолодження. Це робить їх ідеальним вибором для власників будинків, які прагнуть зменшити свої витрати на енергію, зберігаючи при цьому комфортну температуру в приміщенні.

3. Естетична привабливість

Дерев'яні будинки мають гарний вигляд, а їх текстура і колір створюють затишну і гостинну атмосферу. Багато домовласників надають пріоритет візуальній привабливості свого житла, що робить дерев'яний будинок цікавим варіантом.

Читайте також: Перевірені прості методи, як швидко зняти старі шпалери

Мінуси

1. Вразливість

Деревина схильна до пошкодження комахами і впливу вологи. Без належного догляду та обробки дерев'яні будинки схильні до псування.

2. Пожежна небезпека

Легкозаймистість деревини створює вищий ризик пожежі порівняно з бетоном або сталлю. Вогнестійка обробка може зменшити ризик, але це додаткові витрати і необхідність постійного обслуговування.

3. Обмежена довговічність

Дерев'яні будинки, як правило, потребують частішого догляду, для захисту від навколишнього впливу. Вплив природних факторів може сприяти поступовому руйнуванню деревини, що вимагає регулярного догляду та періодичної заміни матеріалів.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!