ukr
русский
English

Плюси і мінуси дерев'яної підлоги: чи варто робити такий вибір для дому

Марина Грамович

Плюси і мінуси дерев'яної підлоги: чи варто робити такий вибір для дому
Плюси і мінуси дерев'яних підлог. Джерело: freepik.com

Дерев'яна підлога – це позачасова елегантність і довговічність, але з нею також пов'язані певні проблеми. UAportal заглибився в деталі, щоб забезпечити всебічне розуміння плюсів і мінусів такого вибору для дому.

Плюси дерев'яної підлоги в домі:

Елегантний вигляд. Дерев'яна підлога надає будь-якому будинку елегантний вигляд, додаючи інтер'єру нотку вишуканості й шарму. Природна краса деревини вносить в житловий простір тепло і характер, створюючи гостинну атмосферу для мешканців і гостей.

Довговічність. Дерев'яна підлога характеризується довговічністю, що робить її практичним вибором. При належному догляді вона може служити десятиліттями, пропонуючи довгострокову цінність і сприяючи підвищенню вартості нерухомості при перепродажі.

Читайте також: Як самостійно укласти ламінат вдома: поради щодо ремонту

Простота прибирання. Ще однією перевагою дерев'яних підлог є простота прибирання, оскільки вони вимагають простого регулярного догляду, щоб підтримувати їх у найкращому вигляді. Дерев'яна підлога є гіпоалергенною, що сприяє покращенню якості повітря в приміщенні й створенню здорового середовища проживання.

Мінуси дерев'яної підлоги в домі:

Схильність до подряпин. Дерев'яна підлога може бути більш схильною до подряпин і вм'ятин порівняно з іншими варіантами підлогових покриттів, особливо в місцях з високою прохідністю або в будинках, де є домашні тварини й діти.

Скрип та відлуння кроків. Недоліком дерев'яних підлог може бути їхня гучність, оскільки вони можуть створювати скрип і відлуння кроків, що може заважати, особливо в багаторівневих будинках.

Сприйнятливість до впливу вологи. Сприйнятливість до пошкодження від вологи є важливим фактором для дерев'яних підлог. Розливи або протікання слід негайно прибирати, щоб запобігти деформації або появі плям.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!