ukr
русский

Плитка або ламінат: яке покриття обрати для дому

Марина Грамович

Фактори для вибору покриття
Різниця між плиткою та ламінатом . Джерело: www.pexels.com

Порівнюючи плитку і ламінат для підлоги, слід враховувати кілька важливих факторів. UAportal провів порівняння між цими покриттями.

Довговічність і термін служби

І плитка, і ламінат довговічні, але перша, як правило, має довший термін служби і краще витримує інтенсивний рух і вологу. Це робить керамічний матеріал кращим вибором для таких приміщень, як кухні та ванні кімнати.

Догляд та обслуговування

Плитка є відносно невибагливою у догляді, проте вона потребує регулярного чищення та періодичного повторного заповнення швів затіркою. Ламінат, навпаки, легко миється і не потребує герметизації, але він більш схильний до ушкоджень від вологи і не підлягає відновленню в разі появи подряпин або вм'ятин.

Читайте також: Навіщо у воду додавати сіль при митті підлоги: корисний лайфхак

Ціна та процес укладання

Що стосується вартості та процесу укладання, то ламінат, як правило, є більш бюджетним і легшим у монтажі порівняно з плиткою. Завдяки широкому діапазону цін, ламінована підлога є більш доступною для тих, хто має обмежений бюджет. Крім того, укладання такого матеріалу відбувається швидше і менш трудомістко.

Дизайн

З погляду естетики та можливостей дизайну, плитка представляє ширший спектр кольорів, візерунків і текстур, забезпечуючи більшу індивідуальність і візуальну привабливість. І навпаки, ламінат може імітувати вигляд натуральних матеріалів, таких як дерево або камінь.

Нагадаємо, часто підлога страждає від нальоту, що не змивається звичайною водою. Однак не варто відразу витрачати кошти на хімічні засоби з магазину. Замість побутових хімічних засобів можна скористатися природним очисником для підлоги, зокрема лимоном.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!