ukr
русский

Від посіву до врожаю: дієві рекомендації для посадки редиски

Владислав Москаленко

Редиска – висадка і догляд
Посадка редиски. Джерело: www.pexels.com

UAportal підготував рекомендації, які допоможуть зібрати рясний урожай редиски. Садівники часто починають висаджувати рослину в березні, хоча квітень також підходить.

Редис легко переносить короткі періоди заморозків, що робить його однією з перших рослин, які ви можете вирощувати на своєму городі. Щоб забезпечити найкращий урожай, досвідчені садівники мають кілька секретів у рукаві.

Підготовка до посадки

Редис добре росте в пухкому ґрунті, тому при підготовці грядки корисно внести компост як органічне добриво. Крім того, важливо розпланувати грядки, залишаючи приблизно 8-сантиметровий проміжок між ними і не заглиблюючи кожен рядок більше, ніж на 2-3 сантиметри.

Читайте також: Можна отруїтись і не тільки: які кімнатні рослини не слід тримати вдома

Ще один метод, який варто спробувати перед посівом – поливати грядки редиски розчином фітоспорину, ефективного для запобігання грибковим і бактеріальним захворюванням рослин. Для приготування розчину розведіть столову ложку в 2 столових ложках теплої кип'яченої води. Ретельно перемішайте вміст, а потім ще додайте 1 чайну ложку розчину на 1 літр води.

Сіяння

Коли справа доходить до посіву насіння редиски, бажано розміщувати його на відстані близько 5 сантиметрів одне від одного. В якості імпровізованої лінійки для відстані можна використовувати сірникову коробку.

Нагадаємо, що недорога спеція, яку кожна господиня використовує для випічки, може допомогти виростити ідеальні квіти на підвіконні.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!