ukr
русский

Їх варто позбутися: 5 речей, які порушують комфорт в оселі

Владислав Москаленко

Їх варто позбутися: 5 речей, які порушують комфорт в оселі
5 речей, які порушують комфорт в оселі. Джерело: Pexels

Після довгого робочого дня ми прагнемо повернутися додому, у простір, який пропонує розраду та релаксацію. Однак іноді наші домівки можуть зробити нас ще більш втомленими та роздратованими.

Це явище відбувається через різні фактори в наших квартирах, які безпосередньо впливають на рівень нашої активності та психічне благополуччя. UAportal розповів про п'ять найпоширеніших проблем, які можуть виснажувати енергію.

Килим

Ви коли-небудь замислювалися над тим, що килим під вашими ногами може виснажувати вашу життєву енергію? Килими мають властивість накопичувати пил, шерсть домашніх тварин і навіть спори плісняви. Ці приховані забруднювачі не тільки становлять загрозу для здоров'я ваших дихальних шляхів, але й можуть викликати головний біль, ще більше посилюючи вашу втому.

Смартфон

Звичка бездумно гортати смартфон перед сном може суттєво вплинути на якість вашого сну. Використання гаджетів перед сном може викликати труднощі із засинанням та неспокійні ночі. Ці фактори в кінцевому підсумку призводять до постійного відчуття млявості та неповноцінного відпочинку.

Читайте також: Як самостійно укласти ламінат вдома: поради щодо ремонту

Штори

Вдень дуже важливо тримати штори відкритими, щоб світло проникало в житлові приміщення. І навпаки, вночі переконайтеся, що вікна щільно зачинені, створюючи чітке розмежування між денним і нічним світлом. Узгодивши внутрішній годинник свого організму з природним циклом день-ніч, ви природним чином почнете відчувати покращення рівня енергії.

Кондиціонери для білизни

Хоча використання кондиціонерів для білизни забезпечує м'якість тканин, багато традиційних засобів містять шкідливі токсини. Постійний вплив цих хімічних речовин може негативно вплинути на вашу дихальну систему. Обирайте кондиціонери для білизни без шкідливих інгредієнтів, щоб мінімізувати вплив токсинів і покращити своє самопочуття.

Зламана техніка

Несправні побутові прилади не лише створюють візуальний хаос, але й викликають негативні емоції та порушують ваш душевний спокій. Безперервний шум від несправного змішувача або крана, що постійно капає, може бути постійним джерелом роздратування і втоми. Позбавте свою оселю від цих набридливих проблем, відремонтувавши, або повністю викинувши несправні прилади.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!