ukr
русский
Polski

Розпочніть день правильно: як обрати корисний сніданок

Владислав Москаленко

Здоровий сніданок
Поради щодо вибору здорового сніданку. Джерело: www.pexels.com

Збалансований раціон, має важливе значення для підтримання нормального стану організму. UAportal підготував пораді про те, потрібно включати в сніданок.

Калорійність

Збалансований сніданок має вирішальне значення для підтримки здоров'я. Сніданок з фруктами, цільнозерновими продуктами та нежирним білком може допомогти знизити ризик серцевих захворювань.

Лікарі рекомендують включати в сніданок такі продукти, як вівсянка, ягоди та йогурт, щоб зміцнити здоров'я серця. Починаючи свій день з поживної їжі, ви можете задати позитивний тон вашому самопочуттю в цілому. Крім того, збалансований сніданок може забезпечити вас необхідною енергією.

Читайте також: Що не можна додавати в деруни та поради для приготування ідеальних дерунів

Горіхи та насіння

Включення в сніданок горіхів і різних видів насіння може суттєво допомогти вашому організму. Ці продукти багаті на корисні жири та необхідні поживні речовини, які підтримують здоров'я.

Лікарі радять додавати до сніданку горіхи і насіння, такі як мигдаль, волоські горіхи, чіа та лляне насіння. Крім того, ці продукти допомагають зменшити запалення і є чудовим джерелом антиоксидантів, сприяючи вашому загальному самопочуттю.

Роль вітамінів у сніданку

Включати ягоди, листову зелень і зелений чай у ранковий раціон, допоможе використати силу антиоксидантів. Це потужні сполуки, які допомагають боротися із запаленням та стресом, що пов'язані з хворобами.

Крім того, відомо, що саме антиоксиданти підтримують стан здоров'я клітин. Також такі продукти можуть сприяти зниженню ризику хронічних захворювань.

Радимо також звернути увагу на рецепт шоколадного брауні.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!