ukr
русский

Чи можна повертатися на півдорозі додому: значення цього забобону

Владислав Москаленко

Віковий забобон
Що означає повернутися на півдорозі. Джерело: Pixabay.com

Предки вірили, що повернення на півдорозі додому може принести нещастя чи небезпеку. Це випливає з уявлення про те, що поріг будинку слугує бар'єром між світом реальності та надприродним. Вважається, що якщо переступити цей поріг двічі, то порушується гармонія, а отже, притягується негативна енергія. UAportal дізнався, як можна позбутися негативного впливу, повернувшись додому з півдороги.

Щоб протидіяти поганій прикметі, існують різні засоби, такі як погляд у дзеркало, стукіт по дереву або звернення за допомогою до свого ангела-охоронця. Однак варто зазначити, що іноді повернення додому може мати позитивне значення, виступаючи як проблиск інтуїції або попередження від домовика, що має на меті попередити людину про можливу небезпеку чи неприємності.

Читайте також: Накличете вічні страждання: кому не можна мити посуд у гостях

Більше того, це повір'я має різні варіанти залежно від часу доби, коли людина повертається додому. Якщо повернення додому відбувається вранці, то вважається, що нещастя супроводжуватиме весь день.

Якщо в другій половині дня, то ввечері може спіткати самотність, а якщо опівдні – фінансові труднощі. Вечірнє повернення може передвіщати скасування або несприятливий результат запланованих зустрічей чи подій.

Цікаво, що дехто сприймає повернення на півдорозі додому як можливість визнати власні слабкості та переоцінити заздалегідь плани. Дехто стверджує, що дуже важливо йти до кінця, незважаючи на труднощі. І навпаки, інші виступають за періодичне призупинення планів, рекомендуючи залишатися вдома, якщо раптом з'являються несподівані бажання.

Нагадаємо, UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!