ukr
русский

Чи можна пити багато кави на день: поради, які варто врахувати

Владислав Москаленко

Що потрібно знати при споживанні кави
Яких порад потрібно дотримуватись при споживанні кави. Джерело: pixabay.com

Коли йдеться про щоденне вживання кількох чашок кави, важливо дотримуватися практичних порад для підтримання здоров'я. UAportal підготував рекомендації, які допоможуть людям контролювати своє щоденне споживання кави.

Обирайте правильний тип кави

Коли мова йде про споживання більше однієї чашки кави щодня, важливо подумати про вибір правильного типу кави. Обирайте високоякісну, органічну каву, щоб мінімізувати споживання пестицидів та хімікатів.

Читайте також: 5 шкідливих звичок любителів кави, які можуть вкоротити їм життя 

Слідкуйте за своєю чутливістю до кофеїну

Варто стежити за індивідуальною чутливістю до кофеїну. Звертайте увагу на реакцію організму, оскільки переносимість кофеїну у всіх людей різна. Якщо ви відчуваєте негативні побічні реакції, такі як нервозність або дискомфорт у шлунку, це може бути ознакою того, що вам слід відмовитися від споживання.

Пийте достатньо води

Якщо ви вживаєте більше однієї чашки кави щодня, дуже важливо підтримувати водний баланс. Кава є сечогінним засобом і може зневоднювати організм. Переконайтеся, що ви п'єте достатньо води протягом дня, щоб протидіяти зневоднювальному ефекту.

Балансуйте з вибором здорового способу життя

Окрім контролю над споживанням напою, важливо збалансувати його з іншими елементами здорового способу життя. Достатня кількість сну, збалансоване харчування та регулярні фізичні вправи можуть підтримати загальне самопочуття. Це може допомогти протидіяти потенційним негативним наслідкам.

Нагадаємо, ми вже писали, які продукти не можна додавати в каву.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!