ukr
русский

Чи можна щодня пити каву: Всі "за" і "проти"

Марина Грамович

Чи можна щодня пити каву: Всі 'за' і 'проти'
Переваги та недоліки щоденного вживання кави. Джерело: Pexels

Дізнайтеся про плюси та мінуси щоденного споживання кави та про те, як це може вплинути на ваше повсякденне життя. Зокрема, UAportal розповів деталі.

Плюси

1. Бадьорість

Однією з головних переваг щоденного вживання кави є її здатність підвищувати бадьорість і покращувати концентрацію уваги. Кофеїн стимулює центральну нервову систему, сприяючи зменшенню втоми. Це може бути особливо корисно під час тривалих робочих або навчальних сесій.

2. Підвищення працездатності

Ще однією перевагою щоденного споживання кави є її потенціал для підвищення фізичної працездатності. Доведено, що кофеїн покращує витривалість і зменшує втому під час фізичних навантажень.

Читайте також: Краще грайтесь зі спеціями: Від чого слід відмовитись, щоб зробити каву кориснішою

3. Зменшення ризику захворювань

Дослідження показали, що регулярне вживання кави може знизити ризик розвитку діабету 2 типу, захворювань печінки та деяких видів раку. Антиоксиданти, присутні в каві, такі як хлорогенова кислота, можуть відігравати певну роль у цих захисних ефектах.

Мінуси

1. Залежність

Надмірне або тривале споживання кави може призвести до кофеїнової залежності. Якщо людина намагається зменшити або припинити споживання кави, вона може відчувати головний біль, дратівливість і втому.

2. Вплив на якість сну

Ще одним потенційним недоліком щоденного споживання кави є її вплив на якість сну. Щоб сприяти здоровому режиму, рекомендується уникати вживання кави протягом декількох годин перед сном.

Нагадаємо, ми вже писали, які продукти не можна додавати в каву.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!