ukr
русский
Polski
English

Можуть зіпсуватися: 3 речі, які ніколи не можна чистити содою

Владислав Москаленко

Можуть зіпсуватися: 3 речі, які ніколи не можна чистити содою
Що не можна очищати содою. Джерело: Pexels

Харчова сода, основний продукт домашнього вжитку, зазвичай використовується не лише в кулінарії, але й для боротьби зі стійкими плямами. Однак важливо розуміти, що деякі речі не витримують чищення цією універсальною речовиною, оскільки вона може завдати їм незворотної шкоди. UAportal дає корисні поради.

1. Алюмінієві каструлі та сковорідки

Хоча харчова сода зазвичай вважається безпечним засобом для чищення металевих поверхонь, її ніколи не слід застосовувати до алюмінієвого посуду. Причиною такої обережності є потенційне окислення та зміна кольору алюмінію.

Читайте також: Як скоротити час на прибирання: поради від господинь

2. Срібло та позолота

Обробка срібних виробів харчовою содою може призвести до втрати їхнього природного блиску. Її властивості можуть зменшити блиск і сяйво срібла. Аналогічно, використання розчину харчової соди для чищення позолочених аксесуарів може зняти верхній блискучий шар, завдавши їм непоправної шкоди.

3. Мармурові стільниці

Хімічний склад харчової соди робить її непридатною для використання на мармурових поверхнях. Це може призвести до корозії та псування делікатного матеріалу. Замість цього рекомендується використовувати звичайну мильну воду для очищення.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!