ukr
русский

Мінімалізм в інтер'єрі: на що варто звернути увагу при виборі дизайну кімнати

Марина Грамович

Плюси і мінуси мінімалізму
Плюси і мінуси мінімалізму. Джерело: Pexels.com

Мінімалізм все більше стає популярним вибором серед тих, хто планує робити ремонт. UAportal розповідає про переваги і недоліки цього стилю, на які варто звернути увагу.

Плюси мінімалізму:

1. За допомогою мінімалізму в дизайні інтер'єру можна створити відчуття спокою і гармонії, шляхом усунення зайвого декору.

2. Мінімалізм здатен зробити кімнату набагато просторішою. Усуваючи непотрібні предмети і меблі, створюється більш комфортна атмосфера, що може бути особливо корисним для власників невеликих будинків або кімнат.

3. Акцент на якість предметів – ще одна перевага мінімалістичного дизайну. Завдяки йому ваш житловий простір стане більш вишуканим і витонченим.

Читайте також: Як самостійно укласти ламінат вдома: поради щодо ремонту

Мінуси мінімалізму:

1. Деякі люди можуть сприймати мінімалізм як занадто холодний стиль інтер'єру. Відсутність декору може зробити простір безликим і непривітним, що може не збігатися з уподобаннями тих, хто любить затишну і домашню атмосферу.

2. Мінімалістичний дизайн може бути складним для людей, які люблять колекціонувати. Для тих, хто хоче оточувати себе цінними та антикварними речами, такий інтер'єр може здатися обмежувальним і позбавленим можливості особистого самовираження.

3. Ще одним недоліком мінімалізму в дизайні інтер'єру є нестача місць для зберігання. Прибравши зайві меблі та шафи, може бути складно знайти, де зберігати різні речі.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!