ukr
русский

Літературна майстерність за межами кордонів: 7 цікавих фактів про Жуля Верна

Марина Грамович

Факти про Жуля Верна
Факти про Жуля Верна. Джерело: UAportal

UAportal розповідає, що Жюль Верн, французький письменник, широко відомий як видатна постать у пригодницькій літературі. Хоча деякі з його книг були розраховані на юних читачів, він також заглиблювався у більш серйозні твори. Проте всі його літературні починання об'єднує спільна риса – непохитна пристрасть до подорожей і досліджень, що пронизує саму суть його оповідань.

1. У 11-річному віці письменник-початківець рішуче захопився мандрівками. Він здійснив зухвалу втечу з дому, шукаючи пригод на борту корабля, що прямував до Індії. Проте батьки вчасно втрутилися і поклали край цій юнацькій витівці.

2. На відміну від традиційного образу письменника, який часто працює в межах свого дому, Жюль Верн протягом життя здійснював великі подорожі, черпаючи звідти глибоке натхнення.

3. Безстрашний автор володів не однією, а трьома яхтами, що свідчить про його тягу до досліджень і морських просторів.

Вас також зацікавить: Марго Роббі створить живий фільм "The Sims", заснований на культовій відеогрі

4. Літературна майстерність Жуля Верна вийшла за межі культурних кордонів: його твори були перекладені 148 мовами і видані в багатьох країнах світу.

5. Жуль Верн занурювався в письменницьку діяльність, присвячуючи своєму ремеслу вражаючі п'ятнадцять-шістнадцять годин на день.

6. На тлі своїх досягнень, письменник також зіткнувся з опозицією. Один з його найвідоміших творів, "Подорож до центру Землі", у 19 столітті наштовхнувся на шалений спротив релігійних авторитетів. Як наслідок, цей надзвичайний роман був заборонений у багатьох імперіях, оскільки духовенство вважало його зазіханням на релігійні принципи.

7. Жуль Верн і його дружина взяли на виховання двох прийомних дітей, що свідчить про його співчутливу натуру, яка не обмежувалася літературною творчістю.

Нагадаємо, ЗМІ дізналися, як насправді звати виконавицю Клавдію Петрівну.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!