ukr
русский
English

Лінзи чи окуляри: що краще та зручніше для користування

Марина Грамович

Лінзи чи окуляри: що краще та зручніше для користування
Різниця між лінзами та окулярами. Джерело: Pexels

Коли справа доходить до корекції зору, найчастіше постає вибір між лінзами та окулярами. UAportal розглядає переваги лінз та окулярів, а також аспекти, які треба враховувати при виборі.

Поле зору

Порівнюючи лінзи з окулярами, необхідно враховувати кілька факторів. По-перше, лінзи пропонують ширше поле зору в порівнянні з окулярами, що може бути особливо корисним для водіння або занять спортом. По-друге, лінзи легкі і забезпечують більш комфортне носіння, створюючи менше навантаження на ніс і вуха.

Зручність

З точки зору зручності, лінзи мають перевагу, оскільки, на відміну від окулярів, вони не запотівають при переході з одного середовища в інше, на відміну від окулярів. Ця характеристика особливо важлива при заняттях, які передбачають часте переміщення. Крім того, лінзи усувають ризик поломки оправи, що є поширеною проблемою, пов'язаною з окулярами.

Читайте також: Як правильно одягати контактні лінзи: корисні поради

Косметична точка зору 

З косметичної точки зору, лінзи мають більш природний вигляд, ніж окуляри, оскільки вони сидять безпосередньо на оці. Ця якість корисна для людей, які прагнуть мати витончений вигляд, або для тих, хто бажає покращити колір очей за допомогою кольорових лінз. Крім того, лінзи краще поєднуються з модними окулярами, оскільки їх можна носити з ширшим спектром оправ, включаючи дизайнерські бренди.

Переваги окулярів

Хоча лінзи мають численні переваги, окуляри також їх мають. По-перше, окуляри легко одягати і знімати, що дуже зручно для людей, які потребують тимчасової корекції. Крім того, окуляри менш схильні до забруднення, ніж лінзи.

Також окуляри забезпечують значний фізичний комфорт для очей, захищаючи їх від пилу, сміття та випадкових ударів. Окуляри виявляються економічно вигідними, оскільки потребують меншого догляду та заміни порівняно з лінзами, які потребують регулярної заміни з гігієнічних міркувань.

Нагадаємо, що з проблемою запотівання лінз кожної зими стикаються майже всі люди, що носять окуляри. Як уникнути появи конденсату на склі, щоб завжди залишатись "із зором", читайте у нашому матеріалі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!