ukr
русский

Кондиціонер чи спліт-система: що обрати для охолодження дому

Владислав Москаленко

Кондиціонер чи спліт-система: що обрати для охолодження дому
Порівняння кондиціонерів та спліт-систем. Джерело: Pexels

Порівнюючи варіанти охолодження для дому, важливо розрізняти кондиціонери та спліт-системи, оскільки ці дві альтернативи мають відмінні риси, що впливають на їхню продуктивність та встановлення. UAportal розповів, що варто знати, щоб зробити правильний вибір.

Вартість встановлення

Кондиціонери, як правило, дорожчі через необхідність прокладання повітропроводів по всьому будинку, що робить установку більш трудомісткою і дорогою. На відміну від них, спліт-системи є більш бюджетними та простішими в установці, оскільки не потребують прокладання труб.

Читайте також: Що робити у приміщенні без кондиціонера: як легко охолодити тіло у спеку

Енергоефективність

З погляду енергоефективності, спліт-системи виділяються своєю здатністю охолоджувати певні зони будинку, зменшуючи споживання енергії та рахунки за комунальні послуги. Кондиціонери, як правило, споживають більше електроенергії, оскільки вони охолоджують весь будинок, незалежно від індивідуальних потреб у комфорті.

Обслуговування та ремонт

Спліт-системи, як правило, простіше та економічно вигідніше обслуговувати завдяки менш складним компонентам і легшому доступу для технічного персоналу. Кондиціонери, з іншого боку, можуть бути складнішими та важкодоступними, що потенційно може призвести до більших витрат на утримання.

Зовнішній вигляд

Що стосується естетики, то спліт-системи забезпечують елегантне і ненав'язливе охолодження. Внутрішній блок можна непомітно встановити, а зовнішній - розмістити в менш помітному місці, мінімізуючи візуальний вплив на зовнішній вигляд будинку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як очистити холодильник від наклейок та слідів магнітів, скориставшись дієвими лайфхаками.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !