ukr
русский

Кому варто придбати квартиру з терасою: Плюси та мінуси такого житла

Марина Грамович

Кому варто придбати квартиру з терасою: Плюси та мінуси такого житла
Плюси та мінуси квартири з терасою. Джерело: freepik.com

Квартира з терасою надає можливості для комфортного життя в місті з доступом до власного саду, але також передбачає обов'язки з технічного обслуговування та потенційні проблеми з приватним життям. UAportal розповів про всі "за" та "проти" для майбутніх мешканців.

Плюси квартири з терасою:

Простір на свіжому повітрі. Квартира з терасою – це великий відкритий простір для відпочинку, садівництва та розваг. Відкрита територія дозволяє подихати свіжим повітрям і відчути зв'язок з природою.

Потенціал для садівництва. Тераса відкриває мешканцям можливість створити невеликий сад або зелену зону навіть у центрі міста, що може стати заспокійливим і корисним хобі.

Універсальність. Терасу можна використовувати для різних цілей, наприклад, для обіду на свіжому повітрі, фітнес-зони, садівництва або навіть облаштування мініофісу просто неба.

Читайте також: Забиратимуть енергію – які дерева не можна садити поруч з будинком

Мінуси квартири з терасою:

Обов'язки з обслуговування. Володіння квартирою з терасою означає, що ви берете на себе відповідальність за утримання відкритого простору, що включає сезонний догляд, такий як прибирання, озеленення та забезпечення структурної цілісності тераси.

Вплив погодних умов. Відкритий простір тераси піддає квартиру впливу погодних факторів, таких як дощ, вітер і сонячне світло, що призводить до підвищеного зносу тераси, вуличних меблів і рослин. Цей вплив може призвести до збільшення витрат на обслуговування.

Обмежена приватність. Наявність тераси може призвести до проблем з приватним життям, особливо якщо на неї виходять сусідні квартири або будівлі.

Нагадаємо, що кожна любителька квітів прагне, щоб її вазони були найпишніші, найкрасивіші та здорові. Але чи знали ви, що недорога спеція, яку кожна господиня використовує для випічки, може допомогти виростити ідеальні квіти на підвіконні?

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!