ukr
русский

Відрядження на роботі: чому це корисно, але не завжди зручно

Владислав Москаленко

Переваги і недоліки ділових поїздок
Плюси і мінуси роботи в регулярних відряджень . Джерело: www.pexels.com

Регулярні відрядження у справах пропонують можливість для розвитку. UAportal підготував плюси і мінуси постійних ділових поїздок, та як вони можуть вплинути на баланс між роботою та особистим життям.

Плюси

Професійне зростання

Регулярні відрядження дають можливість досліджувати нові місця і різноманітні культури, сприяючи розширенню кругозору і підвищенню адаптивності. Це також дає можливість налагоджувати професійні зв'язки в різних місцях.

Відпочинок від рутини

Бізнес-подорожі привносять в ділове життя азарт і пригоди, порушуючи монотонність повсякденного робочого життя. Це може призвести до підвищення мотивації та креативності після повернення в офіс.

Покриття витрат

У багатьох випадках компанія покриває витрати, пов'язані з діловими поїздками, включаючи проживання, харчування і транспорт. Крім того, це дозволяє співробітникам побачити нові місця та потенційно заощадити гроші.

Мінуси

Вплив на баланс між роботою та особистим життям

Постійні відрядження можуть порушити особисте життя та стосунки. Адже вони часто призводять до тривалого робочого дня, розлуки з сім'єю та складнощів у дотриманні балансу між професійним та сімейним життям.

Читайте також: П’ять причин негайно покинути співбесіду: ознаки токсичного керівництва

Фізичне та психічне виснаження

Стрес від постійних переїздів, різниця у часі та вимоги ділових зустрічей можуть негативно вплинути на фізичне та психічне здоров'я людини. Тому в майбутньому, це може призвести до вигорання та зниження продуктивності праці.

Порушення рутини

Тривала відсутність в офісі може призвести до втрачених можливостей, затримок у прийнятті рішень і труднощів з ефективним виконанням роботи. В результаті це впливає як на індивідуальну, так і на командну продуктивність.

Нагадаємо, ми вже писали, як не провалити співбесіду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!