ukr
русский
English

Коли найкращий час для миття вікон: міркування та забобони

Владислав Москаленко

Коли найкращий час для миття вікон: міркування та забобони
Коли не варто мити вікна. Джерело: Pexels

UAportal розповів, що не можна забувати про вікна, коли мова йде про підтримку чистоти приміщення. Однак до їх миття слід підходити з обережністю, оскільки існують певні обставини, за яких краще відкласти цю роботу на більш пізній термін.

Згідно з повір'ями, не рекомендується мити вікна ввечері або вночі. Натомість краще починати цю справу зранку і намагатися завершити її до обіду. Вважається, що якщо закінчити миття до полудня, то це принесе тепло і затишок в оселю на тривалий період. І навпаки, якщо прибирати вікна ввечері або вночі, то це вимиває з дому здоров'я та добробут, а також потенційно приваблює негативні сили.

Читайте також: Сім народних забобонів про кухню: що не можна робити у цьому місці

Що стосується погодних умов, то часто виникають роздуми про те, чи варто мити вікна під час дощу. Забобони радять уникати цієї практики, щоб не накликати в дім нещастя чи хворобу. Краще відкласти миття вікон до того часу, коли погода проясниться.

Окрім часових та погодних обмежень, існують особливі випадки, коли миття вікон слід уникати. Наприклад, не рекомендується робити це за три дні до Великодня або в день самого свята. Натомість краще завершити прибирання заздалегідь.

Цікавою традицією під час миття вікон є додавання кількох крапель свяченої води до мийного розчину. Легенда свідчить, що цей ритуал розвіює будь-який розбрат у родині, сприяючи створенню спокійної та гармонійної атмосфери. Вважається, що таким чином зло тримається подалі від оселі.

Нагадаємо, чи не кожному в дитинстві говорили, що в жодному разі не можна їсти з ножа. Однак не всі знають, звідки пішла ця прикмета і чим загрожує її порушення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !