ukr
русский

Класичний ламінат чи кварц-вініл: який тип підлоги варто вибрати

Владислав Москаленко

Порівняння покриттів для підлоги
Порівняння кварц-вінілу та класичного ламінату для підлоги. Джерело: www.pexels.com

Це порівняння заглиблюється в основні аспекти кварц-вінілових підлогових покриттів і ламінату, щоб надати цінну інформацію для власників будинків і декораторів. UAportal пропонує детальну характеристику для прийняття обґрунтованого рішення.

Довговічність

Якщо порівнювати покриття за довговічністю, то кварц-вініл, як правило, вважається більш довговічним. Він стійкий до подряпин, вм'ятин і вологи, що робить його гарним вибором для приміщень з високою прохідністю і будинків з домашніми тваринами і дітьми.

Укладання

З точки зору укладання, як у вінілових підлог, так і у ламінату – це легкість і зручність. Кварц-вінілові дошки зазвичай мають замкові краї, що робить їх вигідним вибором для укладання своїми руками.

Читайте також: Переваги та недоліки полікарбонатних парканів: що варто знати

Простота монтажу завдяки своїй конструкції "клацни і зафіксуй" також пропонує і класичний ламінат. Обидва варіанти підходять для власників будинків, які шукають безпроблемний процес укладання.

Зовнішній вигляд

Що стосується зовнішнього вигляду, то підлога з ламінату, часто імітує вигляд натуральних матеріалів, таких як деревина або камінь, з реалістичною обробкою. З іншого боку, кварц-вінілове покриття забезпечує широкий вибір стилів і кольорів, включно з варіантами, що нагадують природні матеріали.

Обидва варіанти забезпечують естетично приємний вибір для різних уподобань у дизайні інтер'єру. Тому власники будинків можуть легко обирати для досягнення бажаного вигляду житлового простору.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!