ukr
русский

Якій тканині краще надавати перевагу: натуральній чи синтетичній

Владислав Москаленко

Синтетична чи натуральна тканина
Синтетична чи натуральна тканина. Джерело: UAPortal

При покупці будь-якого виду одягу необхідно звертати увагу на те, з якої тканини він виготовлений – з синтетичної чи натуральної. UAportal розповідає про особливості кожного матеріалу.

Довговічність

Синтетичні тканини відомі своєю довговічністю, оскільки вони стійкіші до зносу, що робить їх ідеальними для таких речей, як спортивний одяг та спорядження для активного відпочинку. Натуральні тканини, такі як бавовна чи льон, можуть швидше зношуватися при інтенсивному використанні.

Повітропроникність

Однією з основних переваг натуральних тканин є їхня повітропроникність. Такі тканини, як бавовна та льон, пропускають повітря, дозволяючи шкірі "дихати". Синтетичні тканини часто менш повітропроникні, що може призвести до утримання тепла і вологи на шкірі, особливо в жаркому кліматі.

Читайте також: Чому не можна прати речі у гарячій воді

Вплив на навколишнє середовище

Натуральні тканини зазвичай вважаються більш екологічно чистими, оскільки вони розкладаються і виробляються з природних ресурсів. В той же час, виробництво синтетичних тканин передбачає використання хімікатів і нафти, що призводить до забруднення навколишнього середовища і утворення відходів.

Догляд

За синтетичними тканинами зазвичай легше доглядати, оскільки вони менш схильні до зминання. Крім того, вони можуть потребувати рідшого прання та сушіння. Натуральні тканини ж потребують більш обережного використання і спеціального догляду.

Вартість

З точки зору вартості, синтетичні тканини, як правило, дешевші, ніж натуральні. Через це, одяг виготовлений з такого матеріалу купують частіше. Незважаючи на вищу вартість, натуральні тканини мають переваги щодо якості та екологічності.

Нагадаємо, ми вже писали, скільки прального порошку потрібно сипати в пральну машинку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!