ukr
русский

Який обрати колір для вашого авто: плюси та мінуси 5 популярних відтінків

Марина Грамович

Який обрати колір для вашого авто: плюси та мінуси 5 популярних відтінків
Який колір автомобіля обрати. Джерело: Pexels

Коли справа доходить до купівлі автомобіля, багато споживачів звертають увагу не лише на потужність двигуна та витрату пального, але й на колір транспортного засобу. Кожен варіант кольору має свої переваги та недоліки, тому для потенційних власників автомобілів дуже важливо ретельно вивчити інформацію, перш ніж зробити остаточний вибір. UAportal розглядає найпопулярніші кольори автомобілів.

 

Білий колір

Один з найпопулярніших варіантів – класичний білий колір, відомий своєю позачасовою привабливістю. Вибір білого автомобіля гарантує, що воно не буде надмірно нагріватися, а догляд за його поверхнею буде відносно простим. Однак важливим недоліком є потенційна небезпека під час снігопаду, оскільки білі автомобілі можуть зливатися з навколишнім фоном, погіршуючи видимість на дорозі для інших водіїв.

Читайте також: Названо 6 найкращих лайфхаків, які допоможуть знизити витрати пального та економити

Чорний колір

Ще один широко розповсюджений класичний варіант – чорний колір. Коли справа доходить до перефарбовування, чорні автомобілі виграють від широкого вибору доступних і якісних варіантів фарб.

Незважаючи на ці позитивні моменти, варто відзначити деякі недоліки чорних автомобілів. Влітку в салоні може бути значно спекотніше через поглинання тепла кольором. Цей колір також має тенденцію притягувати бруд і пил через що доведеться часто мити авто.

Сріблястий колір

Для тих, хто віддає перевагу варіанту, що не потребує особливого догляду, сріблястий колір є гарним вибором. Непомітність пошкоджень є очевидною перевагою, що зменшує побоювання щодо дрібних подряпин та вм'ятин. Сріблясті автомобілі також забезпечують комфортні умови в салоні в теплу погоду, оскільки вони не поглинають надмірне тепло.

Червоний колір

Основна привабливість червоних автомобілів полягає в їх яскравості та вражаючому зовнішньому вигляді на дорозі. Проте, важливо враховувати кілька недоліків. Червона фарба тьмяніє швидше, ніж інші, що вимагає частішого підфарбовування або перефарбовування.

Зелений колір

Вибір зеленого кольору забезпечує візуально красивий зовнішній вигляд, що привертає увагу. Крім того, доглядати за лакофарбовим покриттям зелених автомобілів порівняно легко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому досвідчені водії радять витискати педаль газу в підлогу. Таку дію обов'язково потрібно проводити час від часу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!