ukr
русский

Який пилосос найкращий: порівняння вертикальних та звичайних моделей

Марина Грамович

Оцінка ключових факторів
Порівняння вертикальних і звичайних пилососів. Джерело: www.pexels.com

При виборі між вертикальним та звичайним пилососом важливо порівняти ключові фактори, щоб зробити усвідомлений вибір. UAportal підготував ретельне порівняння характеристик цих приладів.

Ефективність прибирання

Вертикальні пилососи завдяки своїй компактній конструкції, особливо зручні для прибирання килимових покриттів. З іншого боку, звичайні забезпечують більшу універсальність.

Зберігання

Вертикальні моделі, як правило, легші та компактніші, ніж звичайні, що робить їх зручнішими для зберігання в невеликих будинках. На відміну від них, стандартні пилососи потребують більше місця для зберігання.

Шум

Вертикальні моделі, як правило, тихіші під час роботи порівняно зі звичайними пилососами. Це може бути важливим фактором для домогосподарств з дітьми, домашніми тваринами або для людей, чутливих до шуму. 

Читайте також: Прості та геніальні поради щодо прибирання, які має знати кожна господиня

Обслуговування

Звичайні пилососи часто вимагають більш частого і комплексного технічного обслуговування, оскільки вони мають більше складних деталей та аксесуари. З іншого боку, вертикальні мають простішу конструкцію. 

Вартість

З точки зору ціни, звичайні пилососи часто є більш доступними, ніж вертикальні. Їх простіший дизайн може призвести до меншої вартості. І навпаки, вертикальні пилососи з їхніми додатковими функціями та насадками, як правило, мають вищу ціну.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як вимити вікна за допомогою йодного розчину. Зокрема, його можна приготувати вдома за кілька хвилин.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !