ukr
русский

Які речі притягують нещастя в дім: народні прикмети

Владислав Москаленко

Що не можна зберігати вдома
Що не можна зберігати вдома. Джерело: Pexels.com

Наші предки вірили в дії, які можуть привернути в життя багатство, щастя та сімейне благополуччя, так само як і в речі, від яких варто позбутися, щоб не прикликати горе у свій дім. UAportal розповідає, що в жодному разі не можна зберігати вдома.

Старі речі

До цього списку можна віднести будь-які старі речі, адже вони несуть в собі негативну енергетику і нещастя. Якщо ви не можете змусити себе викинути улюблений светр, який вже зносився, краще пожертвуйте його на благодійність.

"Мертві" предмети

Так звані "мертві" предмети, особливо засушені квіти, несуть в собі занепад енергії, коли їх зберігають в будинку. До цього списку також належать голови тварин, пташине пір'я та роги.

Читайте також: Як правильно повісити дзеркало, щоб удома був достаток, гармонія та гроші

Дрібне сміття

Дрібне сміття в гаманці або кишенях – наприклад, клаптики паперу або старі квитки не варто носити з собою. Їх краще відразу викинути, оскільки вони притягують негативну енергію, яку ви приносите в дім.

Годинник, що зупинився

Зупинений годинник – дуже поганий знак. Такий предмет слід або віднести в ремонт, або просто викинути.

Розбите скло

Розбите скло – будь то тріснуте вікно, улюблена ваза або дзеркало – краще замінити або викинути. Вважається, що воно символізує дірку в захисті вашого будинку від нещасть.

Нагадаємо, що заборони та забобони в Україні відіграли значну роль у формуванні культурної самобутності країни. Тому UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!