ukr
русский

Які речі нізащо не можна залишати в машині під час спеки: водіям на замітку

Марина Грамович

Які речі нізащо не можна залишати в машині під час спеки: водіям на замітку
Що не можна залишати в машині влітку. Джерело: Pexels

Оскільки літня спека перетворює салон автомобіля на розпечену піч, дуже важливо бути обережними з предметами, залишеними в салоні. UAportal склав список речей, які в жодному разі не можна залишати без нагляду в автомобілі влітку.

1. Пляшки з водою

Крім очевидного наслідку нагрівання рідини, залишення пляшки з водою, особливо скляною, під прямим сонячним промінням може збільшити ризик займання, оскільки вона діє як лінза.

2. Ліки

Виробники зазвичай рекомендують зберігати ліки за температури нижче 25°C. Вища температура може призвести до хімічних змін у ліках, що потенційно може зробити їх менш ефективними.

Читайте також: Дійсні методи для автомобілістів: чим відмити лобове скло від мошок та бруду

3. Запальнички та балони

Це загальновідоме правило, про яке часто забувають. Запальнички, дезодоранти, освіжувачі повітря, спреї для горла та балони зі стисненим повітрям ніколи не повинні зазнавати впливу тепла, оскільки це може призвести до вибуху або пожежі.

4. Харчові продукти

Випадкове залишення в автомобілі продуктів, що швидко псуються, таких як йогурт або шоколадні батончики, може призвести до неприємних сюрпризів, таких як забруднені сидіння, що вимагають дорогої хімчистки.

5. Алкоголь

Під впливом температури вище 20°C алкоголь утворює сполуки, що сприяють появі гіркого смаку та неприємного запаху.

6. Електронне обладнання

Щоб зберегти довговічність планшетів, телефонів, іграшок на батареях та інших гаджетів, їх не слід залишати без нагляду в автомобілі навіть на короткий час. Надмірне нагрівання та прямі сонячні промені можуть пошкодити літієві батареї та потенційно завдати їм непоправної шкоди.

7. Парафіновані вироби

Віск має низьку температуру плавлення, він починає розріджуватися приблизно за 40°C. Враховуючи, що під палючим сонцем салон автомобіля може нагріватися до 50°C, бажано видалити воскові олівці та свічки з поверхонь сидінь, щоб уникнути незручностей, пов'язаних з подальшим чищенням сидінь.

8. Креми

Мазі та різноманітні косметичні засоби не повинні перебувати у спеку в автомобілі. Під впливом високих температур їх склад може змінюватись, а ефективність погіршуватиметься.

Раніше ми розповідали про 10 помилок, які можуть зіпсувати авто під час миття.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш телеграм канал !