ukr
русский

Які культури не слід садити поруч з баклажанами

Марина Грамович

Які культури не слід садити поруч з баклажанами
Які культури не можна вирощувати поряд з баклажанами. Джерело: freepik

Дізнайтеся про ключові моменти для успішного вирощування баклажанів на вашому городі. Розуміння того, які культури є найкращими сусідами баклажанів, а які ворожими, має важливе значення для забезпечення оптимального росту та щедрого врожаю. UAportal поділився цінною інформацією про найкращих компаньйонів і найгірших "сусідів" для баклажанів.

Вирощування у відкритому ґрунті

Існує кілька корисних супутників для баклажанів, серед яких квасоля, білокачанна капуста, редиска, диня, кавун, гарбуз, кабачки, горох і буряк. З іншого боку, бажано уникати посадки баклажанів поруч з помідорами, оскільки обидва овочі сприйнятливі до схожих шкідників.

Читайте також: Коли та як потрібно висаджувати виноград, щоб отримати неймовірний врожай: поради дачників

Так само не рекомендується висаджувати баклажани поряд з кущами картоплі, оскільки це наражає їх на небезпеку ураження колорадським жуком. Якщо ви плануєте висаджувати болгарський перець, забезпечте відстань 70-80 см між грядкою з баклажанами та рослинами перцю.

Вирощування у теплиці

Якщо ви плануєте вирощувати баклажани в теплиці, важливим залишається ретельний підбір відповідних компаньйонів. У тепличному середовищі баклажани можуть процвітати разом з болгарським перцем, огірками та кукурудзою.

Однак дуже важливо уникати їх посадки поруч з картоплею (та іншими пасльоновими), томатами або тютюном. Ці культури мають різні вимоги до догляду і можуть не відповідати потребам баклажанів.

Нагадаємо, UAportal вже писав про те, як виростити тюльпани в лотках з-під яєць.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!