ukr
русский

Які дерева не можна саджати на подвір'ї: українські забобони

Владислав Москаленко

Дерева які не бажано висаджувати біля дому
Забобони, пов'язані з посадкою дерев. Джерело: www.pexels.com

Правильний вибір дерев для посадки на подвір'ї має важливе значення для створення красивого і гармонійного простору. Однак є певні види, які, за повір'ям, приносять невдачу. UAportal розповів детальніше.

Ялинка

Наприклад, ялина асоціюється з негативною енергією і навіть зі смертю. У деяких культурах було прийнято використовувати ялинові гілки, щоб прокласти шлях для померлого. Незважаючи на це повір'я, деякі люди також розглядають ялини як захисників від домашніх сварок.

Вважається, що вони поглинають негативну енергію влітку і віддають її взимку. Крім того, ялини зазвичай не створюють надмірної тіні, що робить їх підходящими для невеликих подвір'їв. Однак будьте обережні і не саджайте їх надто близько до будинку, оскільки їхня коренева система може пошкодити фундамент.

Сосни

Так само і сосни, за деякими повір'ями, мають погану енергетику. Однак є й інші прикмети, які стверджують, що посадка дерева біля будинку може мати позитивні наслідки, наприклад, покращити загальну енергетику та якість повітря.

Читайте також: Забиратимуть енергію – які дерева не можна садити поруч з будинком

І все ж є причини бути обережними при виборі сосни. Їх густа крона створює значну тінь, пригнічуючи ріст інших рослин. Крім того, сильний підземний ріст коренів сосни може створювати проблеми для сусідніх будівель.

Туя

Вважається, що посадка туї поблизу будинку приносить нещастя дівчатам у сім'ї, які хочуть вийти заміж.

Вони також символічно пов'язані зі скорботою, часто прикрашають ландшафт кладовищ. Незважаючи на ці забобони, туї хвалять за їхню здатність відлякувати злих духів і часто використовують як живопліт. До того ж ці дерева потребують мінімального догляду.

Нагадаємо, що кожна любителька квітів прагне, щоб її вазони були найпишніші, найкрасивіші та здорові. Але чи знали ви, що недорога спеція, яку кожна господиня використовує для випічки, може допомогти виростити ідеальні квіти на підвіконні?

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!