ukr
русский

Як захистити кімнатні квіти від тварин: Дієві поради

Марина Грамович

Як захистити кімнатні квіти від тварин: Дієві поради
Способи захистити рослини від тварин. Джерело: freepik.com

Захист кімнатних квітів від тварин є проблемою для багатьох власників домашніх улюбленців. У цій статті UAportal розповів про практичні поради для розв'язання цієї проблеми.

Тримайте квіти в недоступному для тварин місці

Якщо у вас є кімнатні квіти та ви хочете захистити їх від тварин, одна з найкращих порад – тримати їх поза зоною досяжності. Рослини можна помістити в підвісні кошики або на високі полиці, де домашні улюбленці не зможуть до них дістатися.

Використовуйте природні репеленти

Ще один чудовий спосіб захистити кімнатні квіти від тварин – використовувати природні репеленти. Посипання кориці навколо основи рослин може відлякати тварин від рослин. Шкірки цитрусових або кавову гущу також можна використовувати, як природні відлякувачі. Важливо часто замінювати ці репеленти, оскільки з часом їхня ефективність знижується.

Читайте також: Забиратимуть енергію – які дерева не можна садити поруч з будинком

Створіть фізичні бар'єри

Створення фізичного бар'єра навколо кімнатних квітів, щоб запобігти доступу до них тварин, є хорошою стратегією. Це може бути простий дріт або сітка навколо горщиків. Дуже важливо вибирати такі бар'єри, які забезпечують належну циркуляцію повітря і потрапляння сонячного світла до рослин.

Спробуйте відлякувальні спреї

Спреї-відлякувачі, що містять натуральні інгредієнти, такі як часник або оцет, можуть бути ефективними для утримання тварин від наближення до кімнатних квітів. Ці спреї можна наносити навколо основи рослин або розпилювати безпосередньо на листя (перед цим обов'язково перевірте потенційну чутливість рослин).

Нагадаємо, що кожна любителька квітів прагне, щоб її вазони були найпишніші, найкрасивіші та здорові. Але чи знали ви, що недорога спеція, яку кожна господиня використовує для випічки, може допомогти виростити ідеальні квіти на підвіконні?

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!