ukr
русский

Як вивести пляму від кулькової ручки з одягу: Допоможуть 4 прості засоби

Владислав Москаленко

Як вивести пляму від кулькової ручки з одягу: Допоможуть 4 прості засоби
Способи виведення плям від кулькової ручки. Джерело: freepik.com

Не знаєте, як позбутися плями від кулькової ручки з одягу? UAportal розповів про ефективні рішення, які допоможуть розв'язати цю проблему.

Спирт

Якщо ви маєте справу з плямою від кулькової ручки на одязі, одна з ефективних порад – акуратно протерти уражену ділянку спиртом. Для цього слід підкласти під забруднену тканину чисту ганчірку і нанести спирт на пляму. Потім промокніть її іншою чистою тканиною. Цей метод особливо підходить для свіжих плям, після чого слід випрати виріб у звичайному режимі.

Лак для волосся

Ще одна корисна порада, як вивести пляму від кулькової ручки з одягу, полягає у використанні лаку для волосся. Рекомендується просто розпорошити його на забруднену ділянку і залишити на кілька хвилин. Після того, як лак вбереться в тканину, ділянку слід акуратно промокнути чистою ганчіркою. Потім одяг слід випрати відповідно до інструкції з догляду за ним.

Читайте також: П'ять порад, як ефективно вивести жирні плями з одягу

Застосування господарського мила

Один з ефективних способів виведення плями від кулькової ручки з одягу – нанести на уражену ділянку господарське мило. Рекомендується акуратно втерти невелику кількість мила на пляму і залишити на кілька хвилин. Після того, як мило вбереться в тканину, наступним кроком буде звичайне прання.

Використання оцту та харчової соди

Для особливо стійких плям від кулькових ручок поєднання оцту і харчової соди може бути досить ефективним. Спочатку слід приготувати пасту з соди та води й нанести її на забруднену ділянку. Зачекавши кілька хвилин, нанесіть на забруднену ділянку білий оцет. Рекомендується обережно почистити тканину щіткою, а потім ретельно прополоскати її.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!