ukr
русский

Як вивести плями від ягід з одягу: Дієві методи

Владислав Москаленко

Як вивести плями від ягід з одягу: Дієві методи
Методи виведення плям від ягід з одягу. Джерело: freepik.com

Виведення плям від ягід з одягу може бути складним завданням, але кілька ефективних методів можуть допомогти усунути ці стійкі плями. UAportal розповів, як впоратися з цією проблемою.

Лимонний сік

Якщо ви маєте справу з плямами від ягід на одязі, спробуйте використати лимонний сік. Просто змочіть забруднену ділянку водою, а потім нанесіть лимонний сік безпосередньо на пляму. Залиште на кілька хвилин, а потім виперіть у звичайному режимі. Цей метод особливо ефективний для світлих тканин, але завжди пам'ятайте, що спочатку потрібно протестувати на невеликій ділянці, щоб переконатися, що він не завдасть шкоди.

Оцет

Ще один ефективний метод видалення плям від ягід з одягу – використання білого оцту. Змішайте одну частину оцту з двома частинами води, а потім промокніть цим розчином забруднену ділянку. Залиште на кілька хвилин перед тим, як випрати річ у звичайному режимі.

Читайте також: П'ять порад, як ефективно вивести жирні плями з одягу

Сіль і холодна вода

Для свіжих ягідних плям спробуйте засипати забруднену ділянку сіллю, а потім залити холодною водою. Залиште на кілька хвилин, а потім потріть тканину, щоб сіль і вода вбралися в пляму. Потім виперіть річ у звичайному режимі. Цей метод особливо корисний для делікатних тканин.

Медичний спирт

Якщо пляма від ягід особливо стійка, спробуйте скористатися медичним спиртом. Невелику кількість засобу нанесіть на забруднену ділянку і залиште на кілька хвилин. Потім виперіть виріб у звичайному режимі. Важливо спочатку протестувати цей метод на непомітній ділянці одягу, щоб переконатися, що він не завдасть шкоди тканині.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!