ukr
русский
Polski

Як вивести плями на одязі в домашніх умовах

Владислав Москаленко

Ефективні засоби для виведення плям без використання агресивних засобів
Ефективні засоби для виведення плям без використання агресивних засобів. Джерело: freepik

Ефективний засіб для виведення плям з одягу можна зробити своїми руками, використовуючи звичайні побутові інгредієнти. UAportal розповідав, які натуральні засоби допомагають впоратися зі складними плямами без використання агресивних хімікатів.

Оцет і харчова сода

Один зі способів створити ефективний засіб для виведення плям з одягу своїми руками – це змішати рівні частини білого оцту і харчової соди до утворення пасти. Цю пасту слід нанести безпосередньо на забруднену ділянку і залишити на 30 хвилин. Після закінчення відведеного часу пасту можна зішкребти зубною щіткою, а потім прополоскати виріб у холодній воді. Цей метод особливо корисний для боротьби зі стійкими плямами.

Читайте також: П'ять порад, як ефективно вивести жирні плями з одягу

Лимонний сік і сіль

Ще один ефективний рецепт засобу для виведення плям з одягу передбачає використання лимонного соку і солі. Покладіть одяг на плоску поверхню, посипте забруднену ділянку сіллю, а потім натріть лимоном, щоб сік просочив тканину. Залиште одяг на 15-30 хвилин, а потім прополощіть його холодною водою. Природна кислотність лимонного соку в поєднанні з абразивною текстурою солі забезпечує ефективний метод видалення плям без використання агресивних хімічних речовин, що є екологічно чистим варіантом.

Сода та перекис водню

Поєднання соди та перекису водню можна використати для створення ефективного засобу для виведення плям. Змішайте рівні частини соди і перекису водню в пульверизаторі, а потім обережно струсіть, щоб інгредієнти змішалися, і ви отримаєте розчин, який потрібно розпорошити на забруднену ділянку. Залишіть розчин на 10-15 хвилин, а потім виперіть у звичайному режимі. Шипучість соди в поєднанні з освітлюючими властивостями перекису водню допомагають вивести пляму з тканини, зберігаючи цілісність одягу.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!