ukr
русский
English

Як обрати найсолодші мандарини: Корисні поради

Владислав Москаленко

Як обрати найсолодші мандарини: Корисні поради
Поради щодо вибору солодких мандаринів. Джерело: freepik.com

Коли справа доходить до вибору мандаринів, якість є ключовою. Правильний колір, текстура, вага та аромат є важливими факторами, які слід враховувати. UAportal розповів, на що варто звернути увагу при покупці.

Колір

Мандарини насиченого оранжевого кольору можуть вказувати на солодкість, тоді як бліді або зеленуваті можуть бути недозрілими та терпкими. Гладка, блискуча шкірка також є хорошим показником стиглості та солодкості.

Читайте також: Корисні жири: 6 жирних продуктів, які варто їсти

Текстура

Важливо обережно стиснути мандарини, щоб перевірити їхню твердість – вони повинні бути твердими, але злегка піддаватися тиску. Надмірно м'які або кашоподібні мандарини можуть бути перезрілими та занадто солодкими.

Вага

Вибираючи мандарини, важливо шукати ті, які здаються важкими для свого розміру і мають злегка горбисту шкірку. Це свідчить про те, що вони соковиті та стиглі. Крім того, важливо уникати фруктів з м'якими плямами або дефектами, оскільки вони можуть бути перезрілими або пошкодженими, що призведе до втрати їхнього смаку.

Запах

Один з ефективних способів вибрати солодкі мандарини – це понюхати їх. Солодкі, стиглі фрукти матимуть свіжий і цитрусовий аромат. Якщо вони не мають помітного запаху, вони можуть бути не досить стиглими.

Нагадаємо, раніше ми писали про 5 речей, які не можна робити вранці, щоб не нашкодити здоров'ю.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!