ukr
русский

Як обрати правильний колір при фарбуванні кімнати: поради, які полегшать ремонт

Владислав Москаленко

Як обрати правильний колір для кімнати
Як брати правильний колір для фарбування стін. Джерело: pixabay.com

Коли справа доходить до вибору кольорів інтер'єру для різних кімнат, існують певні поради, які допоможуть значно покращити естетичну привабливість простору. UAportal підготував інформацію, щоб полегшити процес вибору кольору для різних кімнат у будинку.

Поєднання кольорів

Підбираючи кольори для інтер'єру різних кімнат, важливо гармонійно поєднувати, щоб створити цілісний вигляд у всьому будинку. Використовуйте певну палітру кольорів, щоб підбирати взаємодоповнюючі або аналогічні відтінки для різних кімнат.

Читайте також: Перевірені прості методи, як швидко зняти старі шпалери

Інший спосіб поєднати кольори – дотримуватися однакових тонів. Наприклад, теплі або холодні для всього будинку.

Врахування природного освітлення

Природне світло може суттєво впливати на те, як кольори виглядають у кімнаті, тому дуже важливо враховувати його кількість. У кімнатах з достатнім рівнем освітлення потрібно використовувати тепліші кольори, щоб максимізувати легкість простору. Для приміщень з мінімальним світлом вибір на користь більш яскравих відтінків компенсує дефіцит сонячних променів і створить затишну атмосферу.

Тестування зразків

Перш ніж вибрати колір для кімнати, варто протестувати кольори в різних частинах приміщення. Це допоможе побачити, як вони виглядатимуть за різних умов та освітлення. Придбайте невеликі баночки з фарбою, нанесіть на стіни і спостерігайте, як колір виглядає в різний час доби.

Крім того, створення візуалізації кімнати з вибраними кольорами може дати краще уявлення про те, як вони будуть взаємодіяти з меблями та декором. Тестування зразків допоможе уникнути розчарувань.

Раніше ми писали про те, як потрібно прибирати пил, щоб він знову не осідав на меблях.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!