ukr
русский

Як завжди підтримувати підлогу в бездоганній чистоті: 5 корисних порад

Владислав Москаленко

Як завжди підтримувати підлогу в бездоганній чистоті: 5 корисних порад
Ефективні поради для миття підлоги. Джерело: Pexels

Регулярне підмітання, миття підлоги, прибирання пилососом, витирання та використання килимків мають важливе значення для підтримання ідеальної чистоти підлог у будинку. UAportal розповів, що ці рутинні завдання є ключем до забезпечення бездоганного житлового середовища.

Підмітання та миття підлоги

Регулярне підмітання та миття підлоги – це ключ до підтримання ідеальної чистоти в будинку. Почніть з прибирання всієї поверхні підлоги, щоб видалити бруд і сміття. Потім вимийте підлогу миючим засобом.

Пилосос

Для видалення пилу, шерсті домашніх тварин та іншого сміття з волокон килима слід використовувати якісний пилосос. Особливу увагу приділяйте місцям з високою прохідністю і під меблями, щоб забезпечити ретельне прибирання і зберегти зовнішній вигляд і довговічність килима.

Протирання та сушіння

Розлиті рідини, сліди від ніг та інші плями можуть швидко накопичуватися, тому важливо швидко витирати їх вологою ганчіркою, а потім просушувати, щоб запобігти пошкодженню водою або утворенню плям.

Використання придверних килимків

Розміщення килимків біля кожного входу може значно зменшити кількість бруду та сміття, що потрапляє в дім. Заохочуйте членів сім'ї та гостей витирати ноги перед входом, а також регулярно чистіть або витрушуйте килимки, щоб запобігти їхньому забрудненню.

Читайте також: Навіщо у воду додавати сіль при митті підлоги: корисний лайфхак

Регулярне обслуговування та догляд

Нарешті, важливо регулярно доглядати за підлогою, щоб підтримувати її в ідеальній чистоті. Залежно від типу підлогового покриття, слід дотримуватися рекомендацій виробника щодо регулярного догляду, наприклад, полірувати паркетну підлогу або чистити парою кахельну плитку та затірку.

Нагадаємо, часто підлога страждає від нальоту, що не змивається звичайною водою. Однак не варто відразу витрачати кошти на хімічні засоби з магазину. Замість побутових хімічних засобів можна скористатися природним очисником для підлоги, зокрема лимоном.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!