ukr
русский

Як завжди підтримувати чистоту на кухні: 5 дієвих порад

Марина Грамович

Як завжди підтримувати чистоту на кухні: 5 дієвих порад
Поради для підтримки чистоти на кухні . Джерело: Pexels

Підтримання чистоти та порядку на кухні має важливе значення для кожної родини. Однак не секрет, що це може бути досить складно. UAportal розповів, що дотримання кількох порад може суттєво допомогти у підтримці чистоти та порядку на кухні.

Виділіть зону для приготування їжі

Багато людей схильні розкладати інгредієнти та посуд по різних поверхнях під час готування, що призводить до непотрібного безладу та тривалих прибирань. Виділивши певну зону для приготування, ви зможете обмежити свою діяльність одним визначеним місцем, що зробить догляд за нею легким і приємним.

Складіть графік прибирання

Рутинне прибирання кухні часто може бути складним завданням. Впровадження структурованого графіка може полегшити це. Подумайте про те, щоб розділити кухню на різні зони і призначити конкретні завдання з прибирання для кожної в різні дні тижня.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Купуйте якісні засоби для чищення плити

Стандартні миючі засоби часто не справляються з видаленням стійкого жиру та масляних відкладень на варильних поверхнях. Заощаджуйте час та енергію, купуючи спеціалізовані засоби для чищення плит. Вони легко справляються зі складними забрудненнями, дозволяючи ефективно відновити блиск варильної поверхні.

Чистіть дерев'яні шафи рідким милом

Дерев'яні шафи є основним елементом на багатьох кухнях. Щоб ефективно видалити жир та інші плями, використовуйте рідке мило, спеціально розроблене для дерев'яних поверхонь. Шукайте відповідний продукт у спеціалізованих магазинах, переконавшись, що він підходить саме для деревини.

Нагадаємо, UAportal розповів, як прибрати квартиру до візиту гостей за 10 хвилин. Є кілька секретів, які допоможуть швидко та ефективно навести лад у будинку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш телеграм канал!