ukr
русский
English

Як відновити шкіряне взуття: Дієві лайфхаки

Владислав Москаленко

Як відновити шкіряне взуття: Дієві лайфхаки
Як легко відновити шкіряне взуття. Джерело: Pexels

Правильне зберігання взуття має важливе значення для збереження його форми та структури в сезони, коли воно не використовується. Використання спеціальних вкладишів для взуття або навіть заповнення їх папером може запобігти появі вм'ятин та деформації.

Однак, коли справа доходить до боротьби з подряпинами на шкіряному взутті, кілька лайфхаків можуть відновити його блиск і сяйво. UAportal розповідає про ці ефективні методи.

1. Бджолиний віск

Протягом століть бджолиний віск був ідеальним рішенням для ремонту шкіряного взуття. Почніть з очищення пошкодженої поверхні, щоб переконатися, що з подряпин видалено пил і бруд. Після висихання нанесіть невелику кількість бджолиного воску на чисту тканину і ретельно натріть ним взуття.

Залишіть віск на 5-10 хвилин, а потім акуратно видаліть його надлишки іншою чистою ганчіркою. Якщо потрібно, повторіть процес. Залиште взуття до повного висихання.

Читайте також: Як почистити шкіряне взуття, щоб воно виглядало як нове

2. Оливкова олія

Оливкова олія може повернути блиск взуттю і відновити його вигляд. Нанесіть невелику кількість оливкової олії на ганчірку, а потім обережно обробіть пошкоджену поверхню круговими рухами, поки вона не вбереться. Дайте взуттю повністю висохнути.

3. Зубна паста

Для делікатного усунення подряпин і відновлення шкіряного взуття можна використати незвичний, але ефективний метод із застосуванням зубної пасти. Почніть з нанесення невеликої кількості зубної пасти на чисту бавовняну тканину.

Легкими круговими рухами протріть взуття, щоб паста вбралася в шкіру. Після цього візьміть щітку для взуття і обережно почистіть всю поверхню. Залиште приблизно на 2 хвилини, а потім за допомогою тканини видаліть залишки зубної пасти.

Нагадаємо, що запах зношеного взуття може бути неприємним і бентежним. Існують перевірені та випробувані методи, які допомагають зменшити та видалити неприємний запах із взуття.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!